A cél: munkatársaink egészségének megőrzése

Kedves Kollégánk!

Köszönjük, hogy figyelemmel kísérted a „Legyél te is újító!” pályázatunkat. A projekt jelen fázisában néhány ötlet megvalósítása a cél, ezen a háttérben szorgosan munkálkodunk, jelenleg kissé nehezített pályán.

InnovaTo-r projektünk keretében igyekszünk elsősorban azokat az ötleteket megvalósítani, melyek hozzájárulnak munkatársaink egészségének megőrzéséhez, munkahelyi környezetünk kellemesebbé tételéhez. Ugyan a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet módosította terveinket, mi készülünk arra, hogy a korlátozások feloldásakor folytassuk az ötletek megvalósítását. Ezek közül kiemelten fontosnak tartjuk, hogy számunkra, akik ülőmunkát végzünk, legyen egy kis segítség gerincünk egészségének megőrzése érdekében.

Fogadjátok szeretettel “Akció” kategória győztes kolléganőnk, Török Ágnes első ajánlását:

„Testünk úgy vagyunk megalkotva, hogy az ébren töltött időben mozognunk kellene. A központi idegrendszer arra a feladatra fejlődött ki, hogy érzékelje a körülöttünk kialakuló változásokat és mozgasson bennünket környezetünkben. Testünk tehát mozgásra teremtődött, és fordítva: a mozgás tartja fenn szervezetünk egészségét.

Nekünk, irodai munkát végzőknek egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos lenne az üléssel töltött időt megszakítva elvégezni egy-egy 15-20 perces átmozgató gerinctornát, vagy gyalogolni egyenetlen talajon (legalább egyszer délelőtt és egyszer délután). Az irodai tornához segítségként küldjük az alábbi videót nektek. A gyakorlatokat természetesen mindenki saját felelősségére, egészségi állapotának megfelelően végezze!”

 

Amint a helyzet lehetővé teszi a munkahelyi gerinctornát megalapozó előadásokat és gyakorlatokat élőben is élvezhetitek majd. Addig is jó gyakorlást kívánunk!

Üdvözlettel,
Török Ágnes és az Innovato-R csapat​

Scroll to Top
Scroll to Top