távmunka-végzés

Felmérés a távmunka-végzésről a Hivatal dolgozói körében az URBACT Innovato-R projekt keretében

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a koronavírus veszélyhelyzet miatt – sokakhoz hasonlóan – olyan helyzetbe került, hogy megkerülhetetlen lett a távmunka-végzés bevezetése azokban a munkakörökben, ahol ez lehetséges volt. A kérdésben sok tapasztalat gyűlt össze, pozitív és negatív egyaránt. Embert próbáló volt az elmúlt időszak, különösen a döntésekért felelős vezetőknek, de természetesen a munkatársaknak is.

A világ lassan visszatér a többé-kevésbé normális kerékvágásba, de még minden emlék, nehézség, kérdés, érzés elég friss ahhoz, hogy ezeket felmérjük, legalábbis erre kísérletet tegyünk.

Fontos, hogy a felgyűlt tapasztalatokat ne hagyjuk veszni, jó lenne ezeket megismerni és hasznosítani a jövő munkaszervezésében.

Három területen készül a felmérés: vezető szinten, munkavállalói szinten és technikai szinten (első kettő online, anonim kérdőív formájában, utóbbi egy interjú keretében).
Az URBACT Innovato-R projekt úgy kapcsolódik a felméréshez, hogy a távmunka bevezetése, mint innovatív ötlet a „Legyél te is újító” pályázatban is felmerült. Így a kutatás keretét a projekt adja és az ötletpályázatnál megismert online platformon keresztül zajlik, a felmérés lebonyolításban pedig a projekt munkatársai és a támogató csoport tagjai vesznek részt.

A felmérés célja

Célunk részben annak feltérképezése, hogy az elmúlt időszakot hogyan élték meg, hogyan értékelik a munkatársak és a vezetők a távmunka-végzés szempontjából, másrészt a jövőbe tekintve a beérkező válaszok feldolgozása és ezek alapján javaslatok megfogalmazása a vezetők felé és persze projekt szinten a felmérés része az Innovato-R projekt megvalósításának.

>> Munkatársi kérdőív

>> Vezetői kérdőív

Scroll to Top